Avocado’s zijn tegenwoordig vooral bekend als superfood. Een avocado is een eetbare vrucht met groen/geel vruchtvlees. Binnen de avocado zit een noot die voor 25% uit olie bestaat. Uit deze noot wordt dan ook de avocado-olie gewonnen.

 

Avocado-olie, ook wel ‘Persea gratissima oil’ genaamd, wordt vooral gezien als een culinair huidverzorgingsartikel. Het bestaat uit gezonde onverzadigde (omega) vetzuren en het is rijk aan vitamine A, C, D en E, en eiwit. Avocado-olie heeft een hoge uitspreidingsfactor wat betekent dat het snel uitspreid over de huid terwijl er een dunne, beschermende olielaag op de huid achterblijft.

 

Avocado-olie helpt de huid uitdroging tegen te gaan en is zeer geschikt voor de normale tot droge huid. Het geeft een positieve werking op de elasticiteit van de huid en helpt huidveroudering te vertragen. Het is bewezen dat de olie wondgenezing kan versnellen en het verhoogt ook nog eens de collageenproductie.

 

Omdat avocado-olie een percentage natuurlijke SPF bevat (SPF 15) is de EVA MILANO lippenbalsem ook ideaal voor onder de zon!

 

 

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Hoi, dit is een reactie.
    Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
    Avatars van auteurs komen van Gravatar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *